Traineene lærer og trives i NRC Group

Lærerikt og hyggelig. Det er tilbakemeldingene fra det første kullet av NRC-traineer. Nå er de halvveis gjennom sitt toårige læringsløp.

Del:

Halvveis gjennom traineeløpet i NRC Group: Helene Lykke Beer-Svendsen, Magnus Gibson, Henning Haaland og Espen Sivertsen

- Det har vært gøy og veldig lærerikt å få prøvd så mye forskjellig og sett så store deler av organisasjonen. Jeg har fått jobbe både med prosjekter og med tilbudsarbeid på hovedkontoret der jeg har fått mer overordnet innsikt, sier Espen Sivertsen.

I august i fjor møtte han spent opp sammen med tre andre nyutdannede talenter, spesielt utvalgt som første kull av traineer i NRC Group. På åtte måneder har traineene fullført to av de fire modulene de skal gjennom i løpet av læretiden i NRC. Mellom hver modul møtes de for å dele erfaringer og få innspill fra veilederne sine. Alle forteller om mye ansvar og ny innsikt i et stort spekter av fagfelt.

Har fått HMS-brillene på


Henning Haaland har bidratt til HMS- og kvalitetsarbeidet på jernbaneprosjektet UNB10 på Vestfoldbanen, der 13 kilometer med dobbeltspor legges mellom Nykirke og Barkåker. Han forteller om en sosial gjeng på jobb som ofte går ut og spist sammen etter arbeidstid. Med ferske HMS-briller på legger han plutselig merke til høye stillaser og mulige sikkerhetsbrister omkring seg, også på fritiden, forteller han.

- Jeg har fått innblikk i flere områder, og det jeg har lært har en overføringsverdi. Nå har jeg HMS-blikket med meg på alt jeg gjør av arbeid. Jeg skjønner hvor viktig det er, og det kommer godt med når jeg skal videre og lære mer om prosjektledelse, sier Henning som føler seg godt mottatt som trainee i NRC Group.

- Dette er et gjennomarbeidet opplegg. Folk har vært gode til å inkludere oss underveis. Man kommer langt med å være nysgjerrig og ikke være redd for å stille spørsmål. Jeg er blitt overrasket over hvor mange hyggelige og snille folk som jobber her, så jeg ha fått veldig godt inntrykk av NRC, sier han.

Lært verdien av dokumentasjon

Under samlingen delte traineene innsikten de har fått så langt i løpet. Helene Lykke Beer-Svendsen har jobbet på ETM-prosjektet, der Trønder- og Meråkerbanen blir elektrifisert. Her har hun lært om hvordan et prosjekt følges opp med testing og dokumentasjon fra begynnelse til slutt.

- Jeg er stolt over å ha lært omfanget av systematisk ferdigstillelse og om hvor viktig det er å dokumentere hver avgjørelse man tar, forteller hun.

Ansvarlig for traineeprogrammet i NRC er Mari Fjeldheim Hovelsen, HMS/KS-leder banedivisjonen i NRC Group.

- Vi ønsker at NRC Group skal være et godt sted å jobbe. Våre ansatte er nøkkelen til å lykkes som et ledende nordisk selskap for bærekraftig infrastruktur. NRC jobber derfor systematisk for utvikling av ansatte. Traineeprogrammet er en del av dette arbeidet, sier Hovelsen.

- Det har vært veldig bra opplegg. Vi har fått veldig god opplæring og gode veiledere og vi har hatt god kontakt med Mari, som har hatt ansvar for traineeprogrammet. Det har vært over all forventning, sier Helene.

Gleder seg til neste modul

Magnus Gibson gleder seg til neste modul i traineeprogrammet, da han skal arbeide videre med prosjektledelse.

- Det mest overraskende jeg har lært er hvor mange roller som inngår i en produksjon. Det er mye større enn jeg hadde trodd, og veldig mange funksjoner er involvert. Nå er jeg ivrig etter å komme nærmere fagene i den fysiske produksjonen i jernbanen. Det synes jeg er veldig kult, for jeg brenner for «hands on»-produksjonen, og det får jeg oppleve i neste modul. Det gleder jeg meg til, sier han.

Neste årskull av NRC-traineer er allerede tatt opp. I løpet av sommeren begynner de sin læringsreise i NRC Group Norge.

- Traineeprogrammet handler om å gi oss som selskap påfyll av unge talentfulle ledere. I en større sammenheng handler det om å bidra til den enorme veksten som ligger foran oss i jernbanesektoren. Slik tar vi en form for ansvar når det gjelder å utvikle jernbanen i Norge, sier Martin Inge Olsen, direktør i banedivisjonen i NRC Norge.

Løypemelding fra NRC-traineene halvveis i løpet

Det har vært action fra første stund. Jeg jobbet med HMS før jul og i tilbudsavdelingen i NRC Group nå i vår.

Espen Sivertsen

Trainee

Jeg er stolt over å ha fått tilliten til å presentere planer for Bergensbanen. Det var gøy å få det til!

Magnus Gibson

Trainee

Som trainee får jeg prøvd mange fagfelt før jeg begynner i arbeidslivet.

Helene Lykke Beer-Svendsen

Trainee

Jeg har fått mye ansvar og veldig mange oppgaver. Det har vært sosialt og jeg har trivdes veldig godt.

Henning Haaland

Trainee

Om programmet

  • Programmet varer 18 måneder
  • NRC tar inn 4 traineer per år
  • Varighet per område er ca 4-5 måneder (kan variere avhengig av prosjektfase eller oppgaver)
  • Trainee skal totalt innom 4 av 6 definerte områder i løpet av programmet
  • Trainee får tildelt en veileder per område som har ansvar for å gi innføring, opplæring og oppgaver
  • Deltakelse på gruppeoppfølgingsmøter med øvrige traineer etter endt område
  • Deltakelse på relevant kursing og opplæring

Temaene i programmet

  • HMS og kvalitet
  • Fremdriftsplanlegging
  • Anleggsledelse/ ledelse fagavdeling
  • Prosjektledelse
  • Systematisk ferdigstillelse/prosjekteringsledelse/BIM
  • Anbud/tilbud