Velkommen til traineene i NRC Group

Møt Henning, Helene, Magnus og Espen. De er dyktige, nyutdannede og første kull av traineer i NRC Grup Norge.

Del:

Første kull med traineer i NRC Group: Magnus Gibson, Espen Sivertsen, Helene Lykke Beer-Svendsen og Henning Haaland

- Vi ønsker at NRC Group skal være et godt sted å jobbe. Våre ansatte er nøkkelen til å lykkes som et ledende nordisk selskap for bærekraftig infrastruktur. NRC jobber derfor systematisk for utvikling av ansatte. Traineeprogrammet er en del av dette arbeidet, sier Mari Fjeldheim Hovelsen, HMS/KS-leder i banedivisjonen i NRC Group.

I august startet det første kullet av traineer. De fire kandidatene som kom gjennom nåløyet har studert på NMBU på Ås, på Høgskolen på Vestlandet og på NTNU i Trondheim. Nå er de i gang med en læringsreise på 18 måneder som skal gi innsikt og kunnskap i alle prosesser i NRC Group, fra tilbud og ut til prosjektgjennomføring. Slik skal de bli godt rustet for videre arbeid i NRC.

Velger bærekraftig selskap

- For meg var NRCs fokus på bærekraft viktig, og det samsvarer veldig med det jeg har studert. NRC har laget et bra traineeprogram, og det er veldig mange hyggelig folk her, sier Henning Haaland, som har studert miljøfysikk og fornybar energi ved NMBU på Ås.

Også Helene Lykke Beer-Svendsen, som har studert byggingeniørfag ved Høgskolen på Vestlandet valgte NRC Group på grunn av den bærekraftige virksomheten.

- Bærekraft er viktig for meg. Og så er det gøy å kunne være med på å lage infrastruktur, for det blir mer og mer viktig i tiden som kommer, sier hun.

- Jeg vil inn i bygg- og anleggsbransjen, og jeg har tatt en utdanning for å bli prosjektleder, så jeg har kanskje lyst til å bli det i framtida, og dette er en fin mulighet til å finne ut hva jeg vil bli, forklarer Helene.

Komplett traineeprogram

Sammen med veileder vil traineene følge en strukturert lære- og evalueringsplan.
I tillegg vil de få opplæring og kursing i relevante fag, samt jevnlige møter med de andre traineene, både faglig og sosialt.

- Jeg håper å lære mest mulig, få litt erfaring og samtidig tilføre litt verdi, slik at jeg ikke er et rent tapsprosjekt, sier Magnus Gibson. Han har studert bygg- og miljøteknikk ved NTNU i Trondheim og har hatt sommerjobb i NRC Group i tre sesonger.

- Det ga mersmak, sier Magnus.

- Jeg valgte NRC fordi de har et komplett tranieeprogram. Jeg er ennå ikke helt sikker på hva jeg vil spesialisere meg på, men jeg vet at uansett hva jeg velger, får jeg nå den brede forståelsen. Nå får jeg innsikt i alt fra tilbud til HMS, ja, alle fasene du er gjennom i et prosjekt, sier Espen Sivertsen, som har studert tekniske geofag ved NTNU i Trondheim.Om programmet

 • Programmet varer 18 måneder
 • NRC tar inn 4 traineer per år
 • Varighet per område er ca 4-5 måneder (kan variere avhengig av prosjektfase eller oppgaver)
 • Trainee skal totalt innom 4 av 6 definerte områder i løpet av programmet
 • Trainee får tildelt en veileder per område som har ansvar for å gi innføring, opplæring og oppgaver
 • Deltakelse på gruppeoppfølgingsmøter med øvrige traineer etter endt område
 • Deltakelse på relevant kursing og opplæring

Temaene i programmet

 • HMS og kvalitet
 • Fremdriftsplanlegging
 • Anleggsledelse/ ledelse fagavdeling
 • Prosjektledelse
 • Systematisk ferdigstillelse/prosjekteringsledelse/BIM
 • Anbud/tilbud