Bli med til Fornebubanen!

Dette er Norges største T-baneutbygging i moderne tid. Vi er stolte over å bidra til denne storsatsingen på bærekraftig byutvikling.

Fornebubanen blir til

Tusenvis av mennesker teller ned til den dagen Fornebubanen står ferdig i 2027. Denne storsatsingen er en del av en bærekraftig byutvikling, og vil gi alle som bor i regionen både effektiv og miljøvennlig transport.

NRC Group utfører forberedende arbeider på Skøyen, ved å bygge en tilkomsttunnel, som gir tilgang til å drive tunnel i strekningen mellom Skøyen og Vækerø. Tunneldriving betyr å grave eller sprenge ut tunnel.
Det anlegges riggområde, drives en 290 meter lang tilkomsttunnel (tverrslag) ned i berget fra et påhugg under Tingstuveien. Det skal også spuntes støttekonstruksjoner for byggegrop og tilkomst til tverrslaget. Arbeidet utføres i et trafikkert og tettbygget byområde, nær toglinjene på Skøyen der det passerer opptil 600 tog i døgnet.

Om prosjektet
PeriodeMai 2020 - oktober 2022
StedSkøyen
KundeOslo kommune

0MNOK

Kontraktsum

0Meter

Tilkomsttunnel

Miljøselskapene våre bidrar på Fornebubanen

Våre to miljøselskaper bidrar også til at Fornebubanen blir bygget:
Gunnar Knutsen AS har kjørt massetransport i prosjektet. Gunnar Knutsen AS på Fornebubanen
NRC Kept har hatt ansvar for riving av eldre, store flyhangarer for å gi plass for den nye T-banelinja. Les mer om det her: NRC Kept på Fornebubanen