Miljøvennlig massetransport i Oslo

Når Oslo kommune bygger ny drikkevannsforsyning, blir massene transportert uten utslipp. Gunnar Knutsen AS, et heleid selskap i NRC Group, har ansvar for jobben. Og lastebilene drives på biogass.

Norges største massetransport går på biogass

Gunnar Knutsen AS, et heleid selskap i NRC Group, har oppdrag med å frakte massene bort fra det som skal bli vannforsyningsanlegget til Oslo kommune. Dette er Norges største massetransport-kontrakt, og vil pågå i over fire år. Miljøkravet er høyt i denne historiske kontrakten, og Gunnar Knutsen AS er i teten på miljøteknologi i sin bransje: Lastebiler drevet på biogass sørger for at transporten blir klimanøytral.
Teknologien er fremdeles under utvikling, men NRC Group har tatt de politiske signalene om et grønt skifte på alvor. Det pågår mange store utbygginger i Oslo, og en klimanøytral bilpark er derfor en stor fordel både for innbyggerne i byen og for miljøet.

Det er arbeidsfellesskapet mellom AF Gruppen og italienske Ghella (JV AF Ghella) som er ansvarlige for deler av utbyggingen av nytt vannforsyningsanlegg i Oslo kommune.

JV AF Ghella har valgt Gunnar Knutsen AS som massetransportør.

Om prosjektet
Periode2022 - 2027
StedOslo
KundeArbeidsfellesskapet JV AF Ghella

0millioner kroner

kontraktsverdi

0kg

utslipp av CO2

Gunnar Knutsen AS har en stor lastebilpark, der de fleste av bilene er drevet på biogass. I bruk er biogass klimanøytralt. Det betyr at det gir null utslipp. For hver liter diesel man bytter ut med biogass, reduseres utslippet av CO2 med 2,7 kilo.

Lastebiler drevet på biogass

Lurer du på noe om biogass?