Lærling som energimontør

De aller fleste jernbanestrekninger i Norge er nå elektrifiserte. Det krever et omfattende system for strømforsyning langs linjene, og til å bygge, drifte og kontrollere det trengs det driftige energimontører.

Slik blir du lærling som energimontør i NRC Group

Vi tilbyr læreplasser med stor variasjon både i type prosjekter og sted, hvor du får mulighet til å kombinere praktisk arbeid med teoretisk forståelse. Hvis du blir en del av laget vårt som lærling i energimontørfaget, kan du forvente å få jobbe sammen med mange dyktige kolleger innen flere fagdisipliner.

Opptakskrav til læretid som energimontør i jernbanesektoren er Vg1 Elektro og datateknologi og Vg2 Elenergi og ekom. Læretiden er 2,5 år.

Fristen for å søke om læreplass i NRC Group er 1. mars hvert år. Vi legger ut informasjon om selve søknadsprosessen god tid i forveien. Følg med!


Arbeidsoppgaver som energimontør

Som lærling i energimontørfaget vil du sannsynligvis være med på å både vedlikeholde og videreutvikle eksisterende systemer, og å bygge helt nytt. Strømforsyningsanleggene består av matestasjoner, overføringslinjer og kontaktledninger som overfører kraften til togene.

Til dette faget bør du ikke ha høydeskrekk – for mye av jobben foregår i høyden, når vi reiser master og strekker ledninger mellom dem.

Fadderordningen

Som lærling hos oss får du en fast veileder/fadder som følger deg gjennom læretiden, slik at du er sikret god faglig utvikling og progresjon. Du får individuell opplæring i tråd med de fagplanene som ligger til grunn.

Jobbe som energimontør etter læretiden

NRC Group er et selskap i vekst, og har alltid behov for nye, dyktige kolleger. Det gjelder også energimontører. Hos oss er det altså store muligheter for fast ansettelse etter endt læretid.

Les mer om yrkesfagene her

Fylkenes informasjonstjeneste for søkere til videregående opplæring: vilbli.no.

Lurer du på noe?

Even Hedland

Opplæringsleder