Lærling som signalmontør

Framtiden krever en enda mer effektiv, punktlig og sikker jernbane. Til dette kreves avanserte signalsystem, og nøyaktige og ansvarsfulle signalmontører til å drive dem.

Slik blir du lærling som signalmontør i NRC Group

Vi tilbyr læreplasser med stor variasjon både i type prosjekter og sted, hvor du får mulighet til å kombinere praktisk arbeid med teoretisk forståelse. Hvis du blir en del av laget vårt som lærling i signalmontørfaget, kan du forvente å få jobbe sammen med mange dyktige kolleger innen flere fagdisipliner.

Opptakskrav til læretid som signalmontør i jernbanesektoren er Vg1 Elektro og datateknologi og Vg2 Elenergi og ekom. Læretiden er 2,5 år.

Fristen for å søke om læreplass i NRC Group er 1. mars hvert år. Vi legger ut informasjon om selve søknadsprosessen god tid i forveien – følg med!

Arbeidsoppgaver som signalmontør

Som lærling i signalmontørfaget hos oss vil du jobbe med montering, drift, vedlikehold og feilretting av ulike typer signalanlegg.

Du vil garantert få varierte oppgaver, og må bruke både hode og hender til alt fra kabellegging til bruk av data- og måleutstyr. Teknologien kommer til å utvikle seg minst like fort som deg, så her må du ønske å henge med!

Signalanlegget er viktig for en trygg og effektiv togdrift, det betyr at vi stiller strenge krav til våre signalmontører om ansvarsbevissthet og nøyaktighet. Stiller du med riktig motivasjon, legger vi til rette for at du lærer det du skal.

Fadderordningen

Som lærling hos oss får du en fast veileder/fadder som følger deg gjennom læretiden, slik at du er sikret god faglig utvikling og progresjon. Du får individuell opplæring i tråd med de fagplanene som ligger til grunn.

Jobbe som signalmontør etter læretiden

NRC Group er et selskap i vekst, og har alltid behov for nye, dyktige kolleger. Det gjelder også signalmontører. Hos oss er det altså store muligheter for fast ansettelse etter endt læretid.

Les mer om yrkesfagene her

Fylkenes informasjonstjeneste for søkere til videregående opplæring: vilbli.no.

Lurer du på noe?

Even Hedland

Opplæringsleder